neelofa-niqab-tudung-tutup-muka-penuh-mata-purdah-fesyen-fashion-neelofar-nilofa

Facebook Comments

Penyampai TV Neelofa kini memakai niqab.

Penyampai TV, pelakon dan usahawan terkenal iaitu, Neelofa yang berusia 31 tahun itu melancarkan gambar barunya di Instagram pada 15 Oktober.

Beliau mengeluarkan pernyataan mengenai keputusan itu: “Doakan aku, manusia yang penuh dengan kesalahan, agar aku berusaha untuk melakukan apa yang betul dan terus memperbaiki diri.”

“Juga doakan aku dalam perjalanan baru ini agar aku mendapat restu Tuhan. Insya Allah, semoga aku selalu berada di bawah perlindungan Allah dan mendapat rahmat dan belas kasihan Allah.”

Niqab adalah hijab atau tudung yang menutupi sebahagian besar wajah kecuali mata. Ianya juga dikenali sebagai purdah.


Neelofa sudah berpurdah?

Kuala Lumpur: Penampilan pengacara dan pelakon popular Neelofa yang memuat naik beberapa gambar dia kini mengenakan purdah atau berniqab mengundang tanda tanya ramai mengenai penampilan terbaharunya itu.

Biarpun belum dapat dipastikan sama ada selebriti berusia 31 tahun itu kini tampil berpurdah sepenuhnya, namun menerusi perkongsian ibunya, Noor Kartini di Instagram seolah-olah memberi bayangan Neelofa kini sudah berpurdah.

Noor Kartini menerusi Instagram berkata, dia bersyukur apabila bidadari tercinta diberikan hidayah daripada Ilahi.

“Masya-Allah. Ya Allah, tiada ungkapan untuk ku ucapkan syukur dengan kurniaan-Mu mengamanatkanku bidadari yang terindah untuk ku yang banyak mengajarku, yang menjadi inspirasiku.

“Ya Allah syukur atas hidayah untuknya yang kau kurniakan dan ku mohon kurniakan hidayah yang terbaik untukku. Seluruh keluargaku dan seluruh umat manusia. Love you bidadariku @neelofa,” tulisnya menerusi satu perkongsian video terbaharu yang dimuat naik di Instagram, hari ini.

Menerusi video itu, Noor Kartini dan Neelofa yang tampil dengan purdah dilihat saling berpelukan dengan erat sekali gus menimbulkan teka-teki ramai di ruangan komen terbabit.

Neelofa yang mengenakan purdah berwarna putih dilihat begitu cantik dan keayuannya jelas terserlah ketika ibunya mencium dalam video terbabit.

Ruangan komen Instagram Noor Kartini turut dihujani dengan ucapan rasa syukur serta ramai juga yang turut sebak melihat video yang dimuat naik itu.

Sementara itu, usaha Harian Metro mendapatkan reaksi Neelofa tidak berjaya, namun pihak pengurusannya memaklumkan mereka sedang berusaha mendapatkan maklum balas daripada Neelofa.

Sumber : Harian Metro

Similar Posts