email-marketing-bisnes-online-internet-pendapatan-online-sifu-internet

Facebook Comments

Jika anda tanya saya, semenjak tahun 2006 saya beronline business, apakah cara atau tool yang paling penting mesti ada? Saya dengan tanpa berfikir panjang pasti akan kata “Kita perlukan autoresponder untuk berjaya online business”. Customer database, email list, prospect list itu adalah sinonim dengan Autoresponder.

Ramai yang dah tahu tetapi tidak buat. Hasilnya , corak promosi mereka antara pada masa sekarang dan dua tahun akan datang tidak banyak berubah. Mereka masih lagi di takuk lama tanpa sebarang tahap keyakinan yang meningkat. Ramai yang tidak gunakan autoresponder kerana ianya berbayar. Mereka takut untuk mengeluarkan modal untuk autoresponder. Alangkah ruginya jika mereka tidak menggunakan autoresponder dari sekarang. Inilah tool no 1 Internet Marketing.

Ada beberapa jenis Autoresponder. Yang biasa kita guna ialah Aweber, Mailchimps, Getresponse, Incontact dan TrafficWave. Namun ,ada kelebihan di TrafficWave yang membuatkan saya beralih daripada Aweber di tahun 2007-2008 kepada TrafficWave di tahun 2009. saya hanya menggunakan Aweber selama 2 tahun sahaja kerana terasa beban yuran yang semakin meningkat apabila subscriber bertambah.

Antara kelebihan TrafficWave.

– Yuran bulanan yang tetap

– Unlimited campaign dan email

– Email yang effective dihantar

– Email dihantar tak masuk promotion di gmail

-Ada affiliate yang boleh kita for free atau buat income

-Pendaftaran percuma 30 hari tanpa kad kredit ( Klik sini untuk mencuba TrafficWave )

– Ada statistik untuk keberkesanan email autoresponder yang dihantar (feature baru).
 Saya juga antara mereka yang top di dalam senarai ahli affiliate TrafficWave daripada Malaysia. Sekarang ,kita boleh bersaing di peringkat Antarabangsa.

AutoResponder adalah satu perkhidmatan mengumpulkan data pelanggan, pengikut atau orang yang berminat pada produk atau program kita. Mereka ini berminat untuk mendapatkan maklumat lanjut terus dari kita berkenaan produk/bisnes kita.

Tahu tak, kalau anda ada bisnes online, rugi tau kalau tak kumpul senarai pelanggan. Anda promosi produk dan anda ada pembeli, tapi tak kumpul data pelanggan anda. Jangan buang masa, kumpul senarai pengikut/pelanggan anda dari sekarang. Anda kena siapkan satu capture page di mana pelanggan akan masukkan nama dan email mereka jika mereka berminat dengan apa yang anda tawarkan. Contohnya jika anda jual produk kecantikan, anda boleh bagi free ebook tentang petua kecantikan dan kelebihan produk yang anda jual.

Autoresponder ini akan membantu mengautomatikkan bisnes anda. Bayangkan satu robot yg boleh kumpulkan nama dan email prospek yg berminat dengan produk anda. Lepas itu, robot ini akan berhubung pulak dengan prospek anda seorang demi seorang ikut selang masa yg anda inginkan – mungkin setiap hari, mungkin sekali seminggu (ikut suka andalah). Anda hanya perlu set beberapa email, kemudian biarkan ia berfungsi selama-lamanya. Cuba bayangkan dari 1000 orang prospek ini, setiap minggu anda boleh dapat 30 orang pembeli, bukankah sebulan ada 120 orang pembeli? Yg penting: anda hanya perlu setting sekali, untung berkali-kali!

Setting disini bermaksud anda hanya perlu siapkan surat2/email letters berkenaan produk/bisnes anda untuk dihantar ke pelanggan/subscribers anda. Ceritakan kelebihan produk anda, apa khasiat/manfaatnya dan bagaimana produk/servis anda dapat mebantu pelanggan meneylesaikan masalah mereka. Bukan itu saja, kita juga bolehhantar maklumat tersebut dalam bentuk email kepada mereka secara terus atau secara berkala (berjadual).Kebiasaannya pelanggan akan membeli hanya setelah mereka yakin dengan produk/bisnes anda.

Ramai yang saya dapati ingin berjaya online business tetapi tidak melakukan apa yang dilakukan oleh orang yang telah berjaya. Mereka seperti baru bermula dan mengambil masa yang lama untuk mendapatkan pendapatan di Internet. Jika semangat mereka tidak kuat, pasti luntur ditengah jalan.

Gunakanlah Autoresponder!

Gunakanlah Autoresponder!

Gunakanlah Autoresponder!

Itu yang saya ingin tekankan jika anda ingin berjaya online business. Kenapa perlu menggaru kepala. Ebook sudah ada, video tutorial sudah ada, apa yang perlu dibuat hanya ikut saja. Daftar segera Autoresponder TrafficWave 30-hari percuma:

Klik untuk daftar Autoresponder TrafficWave

Similar Posts