sasaran-berjaya-bisnes-online-internet-marketing-income-duit-youcanduit

Facebook Comments

Apakah itu kejayaan? Bagi saya, kejayaan terhasil apabila kita telah mencapai sasaran yang kita ingin kehendaki. Contohnya, saya inginkan pendapatan melebihi RM1000 sebulan di Internet sebelum berakhir tahun ini. Ini adalah satu sasaran yang bagus kerana mempunyai jumlah yang ingin dicapai dan juga tempoh masa.

Ada rakan online saya, sudah beronline business agak lama namun beliau agak kurang aktif untuk mencuba walaupun sudah banyak kali belajar. Banyak kali belajar membina website tetapi websitenya masih tidak terhasil. Kenapa? Beliau tidak bersedia untuk meluangkan masa. Ingat tak zaman sekolah kita? Kita buat persediaan di malam hari untuk menghadapi hari persekolahan esoknya. Kita mengulangkaji pelajaran dan kita pratikkan di dalam kuiz atau pepeperiksaan. Kita tidak takut menghadapinya kerana kita telah luangkan masa untuk berjaya.

Begitu juga dengan bisnes online, pastikan kita bersedia luangkan masa untuk menjayakannya. Pilih bisnes online yang sudah terbukti boleh menghasilkan pendapatan. Buat biar jadi. Jika orang lain boleh lakukan, kenapa tidak kita?

Similar Posts