mencari-kerja-baru-hilang-kerja-retrenchment-peluang-pekerjaan-buat-duit-pendapatan-online

Facebook Comments

Selepas pandemik Covid-19 melanda negara beberapa bulan, kita dapati banyak kisah mengenai dengan pemberhentian kerja. Ramai yang terlibat adalah daripada industri yang sebelum ini mendapat sambutan perkhidmatan yang tinggi seperti industri penerbangan. Ramai yang tidak boleh membuat perjalanan udara terutamanya penerbangan antarabangsa akibat daripada pandemik Covid-19. Oleh itu, sebagai satu langkah yang dilakukan oleh syarikat- syarikat penerbangan adalah memberhentikan pekerja yang menjadi lebihan tugas kepada syarikat.  Antara syarikat – syarikat yang terlibat adalah MAS, Air Asia dan Malindo Air. Begitu juga dengan syarikat- syarikat daripada luar negara.

Oleh itu, bagaimana kita boleh membuat persiapan daripada kehilangan mata pencarian akibat daripada wabak Covid-19 ini? Kita hendaklah bersedia menghadapi sebarang kemungkinan termasuk kehilangan pekerjaan. Bagaimana kita boleh membuat persediaan bagi mengurangkan risiko kepada kita jika pada masa sekarang hanya bergantung 100% kepada duit gaji? Kita mesti memulakan perniagaan online sebagai salah satu cara menambah pendapatan.

 

Adalah disyorkan beberapa medium pendapatan di Internet yang kita boleh mulakan. Berikut adalah pendapatan online yang kita boleh mulakan dengan mudah.

  1. eWallet  : Klik sini
  2. Telco : Klik sini
  3. eWallet + Telco : Klik sini
  4. eCommerce (klik guna phone) : Klik sini 
  5. Autoresponder : Klik sini

 

Berikut adalah lima online business yang boleh dimulakan dengan segera dan terbukti memberikan pendapatan kepada kita. Jangan lepaskan peluang yang baik ini bagi memiliki pendapatan tambahan atau duit extra setiap bulan. Jika ada sebarang pertanyaan, boleh sahaja whatsapp melalui link di web ini. Terima kasih.

Similar Posts