perlaburan-investment-raiz-permodalan-nasional-berhad-simpanan-bulanan-pendapatan

Facebook Comments

Simpanan dan perlaburan adalah dua perkara berbeza. Namun, kita boleh membuat dua perkara ini dengan satu cara yang dibina secara kerjasama di antara Raiz investment dan Permodalan Nasional Berhad (PNB). Dengan Apps yang kita boleh donwload di Google Play ataupun Apps Store, kita boleh mendapatkan satu akaun simpanan beserta perlaburan ini. Jumlahnya tidak perlu banyak, hanya RM5 pun boleh. Namun, lebih banyak modal yang diberikan untuk perlaburan maka, lebih banyak pendapatan yang kita boleh perolehi.

KLIK UNTUK DAFTAR PERCUMA


Menjalankan rancangan simpanan yang baik boleh menjadi sukar, dan mendapatkan pijakan di dunia pelaburan boleh menjadi lebih sukar. Menurut Agensi Kaunseling & Pengurusan Kredit (AKPK), hampir dua dari setiap sepuluh (18%) Orang Dewasa Bekerja di Malaysia tidak dapat membuat simpanan.

Kenapa?

Tidak hanya terdapat kekurangan alat simpanan tetapi ada sejumlah halangan yang menghalang orang membina portfolio pelaburan yang berkesan. Bayaran pembrokeran yang tinggi, pelaburan minimum, dan sering menjadi halangan pengetahuan, menghalang orang setiap hari untuk mula melabur lebih awal dan memanfaatkan pasaran saham dengan sebaik-baiknya.

Pakar kewangan mencadangkan agar berjaya menjimatkan wang, penting untuk menjadikannya sebahagian daripada gaya hidup anda. Ini melibatkan mempratikkan simpanan dengan cara yang dapat membantu anda menabung secara berkala seperti mengasingkan wang dari setiap gaji, menjimatkan sejumlah kecil (wang tunai kecil) sekerap mungkin, memantau perbelanjaan anda dan sebagainya.

Berikut adalah satu penyelesaian yang boleh anda gunakan untuk mengembangkan potensi kewangan anda.

~ Petikan daripada website Raiz

SifuAridz.Com
Similar Posts