datuk-rizalman-dilantik-ahli-lembaga-pengarah-uitm-board-of-directors-bod

Facebook Comments

KUALA LUMPUR: Pereka fesyen terkenal Datuk Rizalman Ibrahim telah dilantik sebagai ahli lembaga pengarah Universiti Teknologi Mara (UiTM).

Pelantikannya diumumkan semalam melalui laman Facebook rasmi UiTM, serta akaun Instagram Rizalman.

Dalam jawatan itu, usahawan fesyen berusia 49 tahun berjanji bahawa dia akan berkhidmat dan menyumbang dengan sebaik mungkin sepanjang dia diperlukan.

Dalam sesi Zoom dengan media awal hari ini, dia berkata: “Ianya dijangka tetapi saya selalu bermimpi untuk memberi kembali. Saya merasakan ini adalah masa yang tepat.”

Menurut kenyataan Kumpulan Syarikat Rizalman, dia menandatangani surat pelantikannya semalam di pejabat Menteri Pengajian Tinggi di Putrajaya.

Rizalman adalah kelahiran Pulau Pinang adalah alumni UiTM, beliau memperoleh ijazah dalam Seni dan Reka Bentuk (Reka Bentuk Fesyen) pada tahun 1993.

Pelantikan Rizalman disambut positif oleh Netizen yang membanjiri bahagian komen di akaun Instagramnya dengan ucapan tahniah.

Dia menggantikan pengusaha E-dagang dan pemilik FashionValet, Datin Vivy Yusof, yang mengundurkan diri sebagai anggota lembaga pengarah UiTM pada 28 September setelah berkhidmat selama 16 bulan.

~ Sumber Alihbahasa : NST

uitm-board-of-directors-rizalman-ahli-lembaga-pengarah-fashion-designer


Rizalman Ibrahim dilantik Ahli Lembaga Pengarah UiTM

KUALA LUMPUR: Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Dr Noraini Ahmad menzahirkan ucapan tahniah kepada pereka fesyen terkenal, Datuk Rizalman Ibrahim atas pelantikan sebagai Ahli Lembaga Pengarah Universiti Teknologi Mara (UiTM).

Menurut Noraini, beliau yakin personaliti berusia 49 tahun itu mampu memberikan sumbangan besar institut pengajian tinggi yang turut melakar kerjaya Rizalman dalam bidang seni rekaan tempatan.

“Berdasarkan pengalaman yang ada, saya yakin Datuk Rizalman mampu menyumbang kepakaran dan khidmat bakti terutamanya dalam bidang keusahawanan,” ciap Noraini dalam Twitter beliau pada Jumaat.

Tahniah kepada Dato’ Rizalman Ibrahim atas pelantikan sebagai Ahli Lembaga Pengarah Universiti Teknologi Mara (UiTM). Berdasarkan pengalaman yang ada, saya yakin Dato Rizalman mampu menyumbang kepakaran dan khidmat bakti terutamanya dalam bidang keusahawanan.

~Sumber : Astro Awani


Rizalman dilantik Ahli Lembaga Pengarah UiTM

SHAH ALAM: Pereka fesyen dan usahawan terkenal, Datuk Rizalman Ibrahim, dilantik sebagai Ahli Lembaga Universiti Teknologi Mara (UiTM) berkuat kuasa 9 Oktober lalu.

Pelantikan Rizalman, 49, dikongsi oleh UiTM menerusi laman Facebook rasmi universiti itu.

Rizalman turut berkongsi berita berkenaan di laman Instagram miliknya.

Menerusi perkongsian sebuah video dan kenyataan ringkas, beliau berjanji akan berkhidmat selagi bakat dan kudrat diperlukan.

“Saya berjanji selagi hayat dikandung sebagai seorang rakyat Malaysia, sebagai bangsa Melayu, sebagai umat Nabi Muhammad SAW dan sebagai makhluk ciptaan Allah SWT.. saya pasti berkhidmat selagi diperlukan bakat dan kudrat,” catatnya.

Anak jati Pulau Pinang itu adalah alumni UiTM dalam bidang seni lukis dan seni reka (fesyen).

Sementara itu, pelantikan pereka fesyen itu mendapat maklum balas dan komen positif netizen apabila ruangan komen di Instagram miliknya dipenuhi ucapan tahniah.

~ Sumber : Berita Harian

Similar Posts