generasi-tiada-pekerjaaan-jobless-susah-kerja-pengangguran

Facebook Comments

generasi-tiada-pekerjaaan-jobless-susah-kerja-pengangguran

pohonkerja-generasi-tiada-pekerjaaan-jobless-susah-kerja-pengangguran

Lihat sajalah jumlah yang memohon kerja pada masa sekarang. Satu jawatan kosong tetapi yang memohon melebihi seribu orang. Ini menunjukkan peluang mendapat kerja tersebut ialah kurang daripada 0.1% sahaja. Tidak hairanlah pada masa sekarang, ramai yang menganggur. Bukan mereka mencari kerja yang sesuai dengan kelulusan tetapi tiada kerja yang mencukupi.

Adakah kita ingin berterusan untuk menanti? Sudah ada yang mereka sedang menanti pekerjaan walaupun sudah 2-3 tahun daripada majlis graduasi. Adakah mereka perlu harus menunggu? Ada ibu bapa yang mungkin kecewa dengan anak- anak mereka yang tidak mendapat pekerjaan yang diharapkan namun, mereka perlulah memahami keadaan ekonomi sebenar masa sekarang. Yang penting, jangan fokus kepada masalah tetapi fokuslah kepada penyelesaiannya.

Saya di sini ingin syorkan kepada mereka yang sedang mencari kerja supaya mencuba alternatif lain contohnya perniagaan online. Ada perniagaan online yang boleh memberikan sumber income sehingga 4 angka dan 5 angka sebulan dan melebihi gaji seorang graduan yang baru bekerja. Oleh itu, jangan lepaskan peluang itu!

Klik sini untuk whatsapp saya. 

pohonkerja-generasi-tiada-pekerjaaan-jobless-susah-kerja-pengangguran

Similar Posts