belajar-penulisan-panduan-menulis-blog-post-yang-menarik-dan-tinggi-ranking-SEO-search-engine-optimization

Facebook Comments

Apabila kita mempunyai website WordPress yang berbentuk blog, kita mestilah memberikan kemaskini secara berkala dengan membuat posting baru. Namun, kita mestilah fokus kepada posting kita itu berkenaan dengan sesuatu yang menarik minat orang membacanya. Kita juga boleh membuat ujian di Google untuk mengetahui samada topik yang kita ingin tulis itu mempunyai permintaan daripada carian pengguna Internet di Google. Di bawah saya tunjukkan contoh bagaimana saya membuat ujikaji mengenai topik pada posting ini.

panduan-menulis-blog-post-yang-menarik-dan-tinggi-ranking-SEO-di-Google

Saya pergi ke Google dan mempunyai idea untuk menulis posting terbaru mengenai dengan “panduan menulis blog post seo”. Apabila saya membuat carian tersebut, saya dapati ada beberapa hasil carian. Namun, yang menjadi minat saya adalah results yang ditunjukkan oleh aplikasi Keyword Everywhere. Anda boleh install di Google Chrome sebagai extension.

contoh-penulisan-panduan-menulis-blog-post-yang-menarik-dan-tinggi-ranking-SEO-di-Google

Keyword everywhere menunjukkan related keywords. Saya akan masukkan related keywords ini di dalam description yang terdapat di dalam plugin All in on SEO yang dipaparkan di bawah post terbaru tersebut.

website-penulisan-panduan-menulis-blog-post-yang-menarik-dan-tinggi-ranking-SEO-di-Google

Untuk hasil atau result mengenai People also search for, saya akan masukkan di dalam ruangan keywords. Ini adalah satu pelonjak kepada optimasi enjin carian atau search engine optimization (SEO). Ianya akan membuatkan posting ini mudah dijumpai di Internet.

 

belajar-penulisan-panduan-menulis-blog-post-yang-menarik-dan-tinggi-ranking-SEO-di-Google

Selepas itu, saya akan mencari gambar yang sesuai untuk dijadikan featured image di pexels.com ataupun pixabay.com. Kita boleh mendapatkan gambar yang cantik dan menarik di kedua-dua website ini secara percuma. Di bawah adalah setting yang diletakkan pada All in SEO di bawah blog post.

panduan-menulis-blog-post-yang-menarik-dan-tinggi-ranking-SEO-di-Google-all-one-seo-keywords-everywhere

Similar Posts