panduan-mendapatkan-database-pelanggan-di-blog-dan-website-pemasaran-internet-marketing

Facebook Comments

Pernahkah kita melihat bahawa ada beberapa supermarket pada satu ketika dahulu melakukan peraduan dan memerlukan kita mengisikan maklumat di dalam borang? Selepas itu, kita akan didatangi dengan brochure atau pamplet melalui pos daripada supermarket tersebut mengenai dengan tawaran istimewa. Itulah salah satu cara pada ketika dahulu bagaimana database pelanggan boleh didapati.

Bagaimana pula dengan masa sekarang? Kita boleh mendapatkan database bakal senarai pelanggan dengan memberikan satu tawaran di dalam website atau blog. Antara cara paling mudah adalah memberikan ebook percuma. Ebook percuma ini tidaklah perlu lengkap tetapi adalah memberikan nilai tambah kepada sesiapa yang membacanya. Bagaimana untuk mendapatkan database?

KLIK SINI UNTUK INFO AUTORESPONDER

Kita boleh menggunakan tool penting di dalam bisnes online iaitu Autoresponder Internet marketing. Dengannya kita boleh mendapatkan nama, email address dan whatsapp no bakal pelanggan. Tool ini sangat diperlukan dan amat rugi kepada Internet Marketer yang tidak menggunakannya. Autoresponder email marketing adalah satu bentuk customer relationship management (CRM).

Similar Posts