google-buit-duit-adsense-iklan-website-web-seo-bisnes-duit-side-income

Facebook Comments

Google Adsense menerima banyak pertanyaan daripada penerbit yang ingin mengetahui amalan terbaik untuk mengembangkan perniagaan anda dengan AdSense. Walaupun tiada jawapan yang betul, nasihat kami terus memberi tumpuan kepada mencipta kandungan berkualiti tinggi dan memberikan pengalaman pengguna yang terbaik di laman web anda. Berikut adalah beberapa cadangan utama mengenai cara merancang dan menyusun kandungan laman web anda dengan penekanan keseluruhan pada kualiti laman web.

 

Jangan buat berbilang halaman atau laman dengan kandungan pendua.

Kami menggalakkan anda untuk membuat tapak yang berkualiti tinggi dan bukannya laman web yang banyak. Memberi tumpuan kepada satu laman web dan menjadikannya lebih kaya dalam maklumat dan sahih dalam kandungan bukan sahaja memberi manfaat kepada pengguna, tetapi juga membantu anda memenangi lebih banyak daripada mereka. Apabila pengguna melayari secara dalam talian, mereka ingin mencari apa yang mereka cari dengan cepat dan mudah tanpa menyisir melalui beberapa halaman, subdomain, atau tapak yang tidak berkesudahan dengan kandungan yang secara generik atau pendua. Sekiranya anda mempunyai halaman atau tapak yang sama dalam reka bentuk kandungan atau templat, pertimbangkan untuk menyatukan halaman atau tapak menjadi satu.

Menyediakan kandungan yang memberi pengguna alasan untuk melawat, dan kembali, ke laman web anda.

Apabila anda membuat kandungan di laman web anda, penting untuk bertanya kepada diri sendiri apakah halaman tersebut memberikan nilai atau perkhidmatan yang banyak jika dibandingkan dengan tapak yang meliputi subjek yang sama. Ia bernilai usaha untuk mencipta kandungan asal yang menetapkan laman web anda selain dari yang lain. Ini akan memberikan hasil carian berguna dan memastikan pengunjung anda kembali.

 

Sediakan maklumat atau perkhidmatan yang dijanjikan.
Sesetengah penerbit membuat laman web yang kelihatannya menawarkan produk atau perkhidmatan, tetapi menipu pengguna untuk menavigasi melalui beberapa halaman dan melihat iklan. Ini mengakibatkan pengalaman pengguna yang negatif, dan menyebabkan laman web anda dianggap tidak dapat dipercayai. Gunakan kata kunci dengan tepat dan dalam konteks dengan kandungan anda dan pastikan pengguna dapat dengan mudah menavigasi laman web ini untuk mencari produk, barang, atau perkhidmatan apa yang dijanjikan.

Klik untuk info Google Adsense

 

Tidak ada cara pintas untuk berjaya. Membina laman web berkualiti tinggi memerlukan usaha dan masa. Walau bagaimanapun, kami telah melihat bahawa penerbit yang memberi tumpuan kepada pengguna mereka daripada menggunakan teknik yang cepat dan menipu adalah pemenang sebenar dan mengalami pertumbuhan pendapatan jangka panjang dan kejayaan dalam rangkaian kami.

Similar Posts