mencari-idea-untuk-menulis-website-blog-content-marketing-seo-search-engine-optimization

Facebook Comments

Ramai yang mempunyai impian untuk memiliki website dan blog sendiri namum, perkara yang sering terjadi ialah isi kandungan yang tidak mencukupi. Content marketing adalah corak pemasaran berdasarkan isi kandungan. Ianya akan menjadi lebih mudah orang sampai ke website atau blog kita jika perkara yang dicarinya terdapat di dalam website kita. Oleh itu, apakah perkara- perkara yang kita boleh isi di dalam website atau blog kita?

  1. Perkara yang menjadi hobi kita – Apabila kita menulis sesuatu berdasarkan hobi kita, kita akan menjadi bersemangat apabila perkara yang kita tulis itu adalah sesuatu yang kita minati.
  2. Perkara yang menjadi fenomena terkini – Apabila sesuatu perkara yang menjadi fenomena di isi di dalam website atau blog kita, sudah pasti ada yang mungkin tertarik dengan perkara yang kita bincangkan di dalam website atau blog kita.
  3. Perkara yang menjadi minat sepanjang zaman – Ada juga perkara atau sesuatu isu yang menjadi minat perbualan sepanjang zaman. Kita boleh mendapatkan bahan- bahan agar ianya menjadi tempat rujukan kepada sesiapa yang ingin mengetahui tentangnya.

Begitulah tiga perkara kita boleh letakkan isi kandungannya di dalam website blog kita. Jangan buatkan diri kita tidak mendapat tapak di dalam penulisan di dalam website dan blog kita. Jadikan tiga cadangan isi kandungan di atas sebagai cara- cara yang boleh kita pratikkan.

 

Similar Posts