online-pendapatan-sampingan-side-income-setiap-bulan-melalui-internet-wang-bisnes-ecommerce-emarketing

Facebook Comments

Bukan mudah juga bisnes online ini. Silap caranya, boleh menghasilkan duit saja. Apatah lagi masa dan lagi satu adalah kepercayaan orang kepada kita. Oleh itu, apabila kita berbicara mengenai bisnes online, kita mesti dapatkan bisnes yang boleh menghasilkan pendapatan setiap bulan secara pasidf.

Disenaraikan lima bisnes online yang boleh kita lakukan dan menghasilkan pendapatan pasif setiap bulan. Ianya tidaklah memerlukan modal yang besar tetapi kita mestilah melakukannya sehingga berjaya. Jika orang lain boleh, kenapa kita tidak boleh. Oleh itu, mari kita periksa satu persatu bagaimana kita boleh membuat pendapatan online dengannya.

 

1. Google Adsense

Inilah yang paling digemari oleh golongan pelajar satu ketika dulu. Kerapa apa? Ianya tidak memerlukan sebarang modal tetapi kita hanya perlu ada website atau blog sebagai bukti permohonan akaun adsense daripada Google. Google mempunyai barisan panel yang akan meneliti terlebih dahulu website atau blog kita sebelum memberikan kita akaun Adsense. Dengan adanya akaun Adsense, kita boleh meletakkan iklan daripada Adsense melalui HTML code. Oleh itu, apabila ada pelawat website kita dan klik iklan Adsense tersebut, kita akan mendapat pendapatan. Potensi pendapatan pasif antara RM50-RM100 sebulan.
Klik sini untuk web rujukan

2. Klikjer

Kalau kita ingin menulis ebook dan menjualnya, mungkin agak sukar dari segi masalah pemasaran. Namun di klikjer, kita boleh menulis buku dan boleh diletakkan di klikjer. Walaupun kita bukan seorang penulis, kita juga boleh memasarkan ebook tersebut dan mendapatkan komisyen. Kita boleh membuat promosi ebook orang lain dan mendapatkan komisyen untuk setiap pembelian. Jelas sekali, banyak tajuk- tajuk ebook menarik di dalam klikjer dan kita boleh membuat jualan. Dengan komisyen tinggi setiap jualan, kita boleh menghasilkan pendapatan pasif. Potensi pendapatan pasif antara RM25- RM75 sebulan.
Klik sini untuk web rujukan

3. TrafficWave

Jika ditanya, apakah tool yang penting di dalam online business, saya akan menjawab “ianya adalah autoresponder”. TrafficWave adalah autoresponder yang boleh mengumpul senarai prospek dan membuat followup secara automatik. Jika kita ingin berjaya di dalam online business, tidak dapat disangkal lagi, inilah tool yang perlu kita ada. Dengannya, ada affiliate program yang boleh kita membuat pendapatan setiap bulan. Dengan pendapatan itu kita boleh membuat bayaran menggunakan khidmatnya. Potensi pendapatan pasif antara RM150 – RM200 sebulan.
Klik sini untuk web rujukan

4. ToneWow Excel

Ini adalah bisnes starterpack telekomunikasi. Kita boleh membuat pendapatan dengan menjadi agen simcard ini. Yuran untuk menyertainya adalah sangat rendah iaitu RM10 sahaja. Kita boleh mendapatkan pendapatan tiga generasi di layer 1, 2 dan 3. Kita boleh mendapatkan pendapatan secara bulanan yang dibayar pada setiap 21 haribulan. Setiap bulan kita perlukan ianya di top up supaya layak untuk mendapatkan komisyen. Potensi pendapatan pasif antara RM3000-RM5000 sebulan.
Klik sini untuk web rujukan

5. Fingo

Ini adalah program affiliate terbaru yang menggunakan ecommerce. Ianya dibina oleh beberapa orang yang terlibat dengan alibaba. Fingo merupakan platfor ecommerce yang mempunyai beribu- ribu barangan dan jumlahnya bertambah dari masa ke semasa. Kita boleh mendapatkan pendapatan melalui fingo dengan merujuk ahli untuk mendaftar. Kita juga diberikan komisyen dengan setiap pembelian yang dilakukan. Fingo boleh dijalankan secara online. Potensi pendapatan pasif antara RM1000 – Rm2000 sebulan.
Klik sini untuk web rujukan

 

Jom kita jangan lepaskan peluang untuk menambah pendapatan melalui online ini. Jika kita selalu menggunakan Internet, amat rugi sekali jika kita menggunakannya untuk menambah pendapatan. Jom kita bermula!

Similar Posts