bank-saham-akhirat-sedeqah-amal-jariah-bina-surau-masjid-tabung-derma

Facebook Comments

Sebuah surau yang pernah digunakan tetapi menghadapi kerosakan yang teruk akibat daripada hujan rebut di tahun 2018 memerlukan bantuan anda. Surau tersebut diberikan nama Surau Al A’raf yang terletak di kawasan perumahan Taman Salak Perdana, 43900 Sepang, Selangor Darul Ehsan.

Oleh itu, ini adalah satu peluang untuk anda bagi menambah saham akhirat dengan menderma kepada tabung pembinaan Surau Al A’raf, Salak Perdana. Anda boleh menderma semampu mungkin :

  • RM100 ke atas
  • RM100
  • RM50
  • R M10
  • RM5

Untuk menderma, klik sini : www.banksahamakhirat.com

 

Diriwayatkan oleh Abu Hurairah, Rasulullah S.A.W telah bersabda:

“Antara amal jariah yang akan sampai pahalanya kepada seseorang Muslim selepas matinya ialah: Ilmu yang dipelajari dan disebarkan; Anak soleh yang mendoakannya; naskhah al-Quran yang diwakafkannya; masjid yang dibinanya; rumah tumpangan yang dibinanya untuk golongan musafir; kolam air yang dikoreknya; sedekah yang diberi semasa sihatnya. Amal-amal ini akan sampai untuknya selepas dia mati.”

(Riwayat Ibn Majah, dianggap sahih oleh Ibnu Khuzaymah)

 

Sabda Nabi SAW yang bermaksud, “Barangsiapa yang membangunkan sebuah masjid kerana Allah walau sekecil apa pun, maka Allah akan membangunkan untuknya sebuah rumah di syurga” (Hadis Riwayat Bukhari dan
Muslim).

Orang yang membina masjid tersebut akan menerima pahala seperti pahala orang yang mengerjakan amal ibadah di masjid tersebut. Termasuk juga mewakafkan tanah untuk pembinaan masjid.

Untuk menderma, klik sini : www.banksahamakhirat.com

Similar Posts