mahathir-calon-pilihanraya-langkawi-2018-semak-senarai-pru14-percalonan-daftar-undi-parlimen

Facebook Comments

Tun Dr. Mahathir Mohammad pernah menjadi Perdana Menteri Malaysia keempat selama 22 tahun. Di dalam masa tersebut, Malaysia dikatakan mencapai kejayaan paling gemilang dan disegani di peringkat dunia. Kini, beliau kembali bertanding di atas tiket pembangkan di kawasan Parlimen Langkawi.

Adakah beliau boleh memberikan sumbangan yang berimpak tinggi dan berkesan jika dipilih mewakili Langkawi di Parlimen kelak? Ramai beranggapan Tun Dr. Mahathir seorang yang berfikiran tinggi sehingga ke tahap “genius” dan dihormati oleh jutaan rakyat Malaysia. Sudah pasti, dengan pengalamannya yang luas, beliau mampu memberikan pandangan yang bernas dan memastikan urus tadbir negara dilakukan dengan betul.

kedah-mahathir-calon-pilihanraya-langkawi-2018-semak-senarai-pru14-percalonan-daftar-undi-parlimen

Dengan senario politik yang membabitkan perlawanan tiga penjuru dikebanyakan kawasan, adalah agak mustahil untuk beliau diangkat sebagai Perdana Menteri yang baru. Namun, sekurang- kurangnya, Tun Dr. Mahathir diperingkat peluang dan diangkat sebagai salah seorang wakil di dalam Parlimen. Namun, terserah kepada pengundi di Langkawi memberikan sesuatu yang istimewa kepada Tun. Dr. Mahathir Mohammad yang telah banyak jasanya di dalam pembangunan Langkawi. Kini, tiba masa untuk membalas budi baik beliau?

Similar Posts