cara-buat-duit-di-internet-bisnes-passive-income-terbaik

Facebook Comments

Ramai yang mungkin menyedari bahawa keadaan ekonomi di Malaysia ini tidak berapa baik. Oleh itu, jangan kita diulit dengan rasa selesa tanpa melakukan apa- apa.

Mengapakah kita perlu melakukan pendapatan extra ini?

1. Jika anda berusia belasan tahun ataupun berada di sekolah menengah sekarang ini. Ini adalah saat terpenting untuk anda untuk mendapatkan duit tambahan bagi membantu pengajian anda di kolej atau universiti kelak. Jangan harapkan sangat kepada ibubapa untuk menanggung kita kerana mereka juga mempunyai banyak komitmen lain. Apa salahnya gunakan peluang ini untuk mencari duit tambahan dan boleh digunakan di kemudian hari.

2. Jika anda sekarang berusia 20-an, sudah pasti apabila tamat belajar, anda bercita- citi memiliki kereta dan kemudiannya melangsungkan perkahwinan. Untuk perkahwinan sahaja, anda perlu mempunyai sekurang- kurangnya RM25 ribu sebagai persediaan. Bagaimana jika anda boleh menyimpannya dengan tanpa menyentuh duit gaji entry level anda sekitar RM2- RM3 ribu ringgit itu. Setelah itu, sudah pasti anda ingin menyediakan wang permulaan booking rumah pertama anda. Jika anda inginkan rumah teres, anda perlu menyediakan dalam lingkungan RM50 ribu cash.

3. Jika anda berada di peringkat 30-an, anda sudah pasti ingin menyelesaikan semua hutang- hutang yang ada. Hutang – hutang berkaitan kereta, rumah dan juga kad kredit serta pinjaman peribadi. Di masa ini juga, anda boleh membawa keluar berjalan – jalan bercuti di luar negara. Anda juga boleh menambah duit pemberian kepada ibu ayah. Mungkin daripada RM300 sebulan boleh ditambah kepada RM600 sebulan.

4. Jika anda sudah di peringkat 40 tahun, mungkin anda ingin menambah aset seperti rumah untuk anak- anak anda. Dengan duit lebihan, anda boleh juga membuat perlaburan- perlaburan. Anda juga boleh membuat persediaan untuk umrah dan haji. Kalau pergi lagi muda lebih bagus.

Oleh itu, itulah antara cadangan- cadangan yang kita boleh buat dengan duit tambahan. Jika anda belum lagi menerima pos ekpress pertama daripada saya yang mempunyai maklumat berkenaan membuat duit cara halal, passive income, patuh syariah dan juga sah dari undang- undang ini, klik sini.

 

 

Similar Posts