bantuan-kewangan-akpk-muflis-bankrap-bisnes-pendapatan-internet

Facebook Comments

Ramai yang tidak mahu pening kepala, jadi mereka tidak mahu ambil kira mengenai hutang- hutang yang anda. Tiada usaha untuk memadamkan terus hutang – hutang tersebut secepat mungkin.

 

Tiada siapa suka berhutang kan? 

 

Namun, itulah budaya kita di dalam ekonomi. Daripada beli rumah, kereta, perbelanjaan harian sampailah belajar pun berhutang. Ada yang ambil jalan mudah, mengatakan tidak mengapa, tak akan jadi muflis kerana AKPK ada. Jika tiada AKPK, terus jadi muflis.

 

Jangan harapkan AKPK… kerana apa? 

 

Apabila mendapatkan khidmat AKPK, mereka akan menghubungi pihak pemberi hutang. Ada yang hutang kad kredit RM1200 tetapi hanya perlu bayar RM400 sahaja sebulan. Namun, apa kesannya?

 

1. Anda tidak boleh membuat pinjaman baru selama berada di dalam AKPK.
2. Jika ingkar pembayaran lebih dua kali, anda akan terkeluar dari program dan berdepan tindakan mahkamah.
3. Nama anda akan disenarai hitam (blacklist) oleh pihak bank seumur hidup. Ianya bermaksud bukan setahun dua tetapi seumur hidup anda.

 

Boleh merayu?

 

Anda hanya boleh buat rayuan kepada bank setelah menyelesaikan semua hutang dan menunjukkan bukti pendapatan terkini dan baki hutang dengan cemerlang. Pendek kata, lagi susah dari orang yang tak pernah kena AKPK.

 

Bayangkan jika, anda pada mudanya ada hutang kad kredit. Kemudian, guna AKPK untuk bayar. Bila berkahwin, rumah anda tidak dapat beli kerana bank semua reject pinjaman. Itulah natijah AKPK.

 

Oleh itu, saya syorkan , jangan tunggu masa susah sampai. Gunakanlah masa yang ada sekarang untuk membina pendapatan online. Saya boleh memberikan panduan kepada anda.

 

Hubungi saya segera dengan cara : 

 

1. Reply email ini.
2. Klik sini untuk whatsapp saya.
3. Save nombor +60105439787 (Aridz IM) dan whatsapp.

 

Similar Posts