sifu-internet-marketing-whatsapp-bisnes-online

Facebook Comments

Whatsapp adalah satu bentuk komunikasi yang efektif di dalam bisnes online antara pelanggan dan juga peniaga. Bayangkanlah, banyak perkara kita boleh kongsikan dengan bakal pelanggan dengan menggunakan aplikasi whatsapp. Yang penting, orang lebih fokus di whatsapp berbanding dengan social network seperti facebook kerana tidak banyak perkara “iklan” lain yang berlaku.

Gunakan whatsapp group untuk mengumpulkan dan membuat sesi penerangan kepada bakal pelanggan. Sediakan skrip penerangan dan buat sehari sekali minimum. Apabila promosi dilakukan di whatsapp, kadar kejayaan boleh meningkat daripada 2% kepada 10% perniagaan online. Jika sebelum ini, hanya bergantung kepada email marketing, whatsapp adalah lebih efektif.
Kita juga boleh memperolehi link untuk menjemput bakal pelanggan di dalam whatsapp group. Ianya adalah sudah merupakan seperti website, apabila kita ada url untuk digunakan. Ianya adalah lebih mudah daripada cara sebelum ini kerana kita perlu save dahulu nombor phone sebelum dimasukkan ke dalam whatsapp group.

 

Similar Posts