bisnes-online-passive-income-pedapatan-pasif-income-online

Facebook Comments

Di bawah saya ada letakkan ciri – ciri perniagaan yang boleh membawa kita kepada RM10 ribu sebulan dalam masa lima bulan. Ciri – Ciri perniagaan tersebut ialah:

1- Produk harga yang rendah dan tidak membebankan.
Jika kita berniaga di Internet, pasti orang tidak akan terus membeli dengan memindahkan duit kepada kita jika harga produk mahal. Berapakah harga yang mahal? Ianya dalam lingkungan RM200 ke atas. Amat susah untuk seseorang terus memasukkan wang tunai ke dalam akaun kita jika produk yang mahal. Namun, jika produk yang harganya rendah, tiba- tiba sahaja orang boleh memberikan “sms” kepada kita dengan menyatakan wang sudah dimasukkan dan diberikan nama, alamat dan no phone kepada kita.

2- Servis yang minimum
Jika kita melakukan perniagaan yang memerlukan kita banyak meluangkan masa kepadanya, pasti kita juga sebenarnya kerugian. Masa yang telah diberikan untuk memberikan sokongan kepada produk tersebut pasti bernilai ratusan ringgit jika dibandingkan dengan upah kepada diri kita sendiri. Apatah lagi, jika ianya melibatkan kerugian didalam bentuk wang ringgit seperti wang bahanapi pengangkutan kita ke sana ke sini.

3- Pendapatan yang berterusan dan berulangkali
Pernahkah kita melihat perniagaan seperti TNB, Astro dan juga Telekom? Prasarana peralatan hanya perlu dipasang sekali sahaja namun, syarikat- syarikat ini memperolehi pendapatan setiap bulan. Inilah yang dikatakan sebagai pendapatan yang berterusan dan berulangkali. Kita perlu membuat sasaran untuk memperolehi pendapatan sebegini rupa. Ianya adalah satu pendapatan pasif. Ini bukan bermakna kita tidak membuat kerja. Kita membuat kerja di permulaan tetapi kita menikmati pendapatan secara berpanjangan daripada kerja tersebut.

4- Produk yang tahan lama dan tidak bermusim
Ini dapat disimpulkan iaitu produk yang mempunyai jangkahayat yang lama dan berpanjangan. Digunapakai oleh pelanggan untuk setiap masa dan tidak membebankan.

Saya syorkan untuk mendapatkan info seterusnya di sini. 

Similar Posts