bisnes-online-email-marketing-internet-business-followup-autoesponder-database-client-pelanggan

Facebook Comments

Email marketing ataupun pemasaran email masih lagi relevan walaupun terdapat kewujudan media sosial yang semakin menggalak. Di email, pembaca adalah lebih fokus berbanding di media sosial. Oleh itu, kita mestilah terus mengadaptasikan penggunaan email marketing di dalam memajukan bisnes online kita. Terdapat dua teknik email marketing yang boleh saya kemukakan untuk anda iaitu autoresponder dan email sender.

Autoresponder adalah satu sistem untuk mengumpul database pelanggan dan juga membantu kita membuat followup. Autoresponder amat diperlukan oleh sesiapa yang ingin berjaya di dalam perniagaan online. Ianya memberikan kita kemudahan bagi membuat promosi dan juga kemaskini info kepada pelanggan atau bakal pelanggan. Sistem autoresponder ini digunakan secara meluas di seluruh dunia. Adakah anda ingin ketinggalan?

Klik Sini Untuk Daftar Percuma Autoresponder

Selain daripada autoresponder, kita juga boleh menggunakan email sender. Sebagai contoh, website bisnes kita memberikan email kepada kita untuk tujuan follow up kepada yang sudah berdaftar. Namun, amat sukar untuk kita emailkan seorang demi seorang. Oleh itu, kita boleh menggunakan sistem penghantar email secara pukal namun one to one. Inilah yang membuatkan seseorang berasa eksklusif apabila menerima email daripada kita.  Boleh cuba free trial!

Klik Sini Untuk Sistem Penghantar Email

Oleh itu, jangan kita ambil mudah untuk tidak menggunakan kedua – dua teknologi ini. Pasti ianya memberikan satu pulangan yang bagus bagi perniagaan online kita. Dua rahsia besar didedahkan di sini, tinggal lagi, samada anda ingin melihat sahaja atau mencubanya! Jumpa lagi.

Similar Posts