investment-perlaburan-bisnes-online-internet-marketing-pendapatan-pasif-income-online

Facebook Comments

Jika anda selama ini sudah berkecimpung di dalam dunia perniagaan online, anda akan dapat merasakan perbezaan di antara perniagaan online dan perlaburan online. Apakah perbezaan yang ada antaranya? Sudah pasti pemahaman yang penting pada peringkat asas sudah menjadi begitu penting sebelum kita membuat kejayaan di dalam bisnes online mahupun pelaburan online.

 

Bisnes online :

  1. Guna produk – kita mestilah menggunakan produk yang kita niagakan untuk memberikan kita keyakinan yang tinggi. Jika kita tidak menggunakan produk tersebut tetapi hanya menjual sahaja, bisnes tersebut akan berakhir dalam masa terdekat.  Ini adalah kerana kita tidak menjiwai perniagaan tersebut.
  2.  Promosi all out – Kita mestilah mempromosikan produk atau servis perniagaan kita dengan bersungguh- sungguh dan tidak boleh hanya hangat- hangat dipermulaan sahaja. Kita hendaklah berterusan dari masa ke semasa memastikan prestasi promosi kita menghasilkan pendapatan dan ke arah yang lebih baik.

 

Perlaburan online :

  1. Modal tinggi – Itu perlaburan online, kita hendaklah menyediakan modal yang tinggi agar ianya berbaloi dan rendah daripada segi risiko. Adalah dicadangkan modal permulaan adalah serendah RM2000. Berbanding dengan bisnes online, kita boleh menyertai sesuatu bisnes dengan hanya modal RM10 sahaja ( biz ini ) .
  2. Kuasai teknik – Teknik perlaburan adalah amat penting dan teknik – teknik tertentu mestilah dikuasai. Jangan kita meletakkan hasrat untuk memperolehi tuah sahaja di dalam perlaburan. Pastikan kita boleh membaca gerak pasaran. Kemahiran untuk memulakan transaksi dan mendapat keuntungan serta mengelak kerugian perlulah difahami dan dipratikkan.

Begitulah antara dua perkara yang perlu kita beri perhatian untuk mempelajari bagaimana untuk memperolehi pendapatan lumayan dengan bisnes online ataupun perlaburan online. Jumpa lagi!

 

 

 

 

Similar Posts