panduan-berdagang-emas-menggunakan-handphone-xauusd-pendapatan-online-income-internet

Facebook Comments

Pada masa sekarang, ramai yang ingin buat pendapatan daripada rumah. Antara yang boleh kita lakukan adalah perlaburan emas di dalam talian iaitu menggunakan handphone sahaja. Namun, ianya adalah berisiko besar jika kita tidak tahu menggunakannya. Oleh itu, kita boleh mendaftar dahulu percuma dengan akaun demo di dalam perdagangan emas ini. 

Kenapakah semakin ramai yang berminat untuk berdagang? Ini adalah kerana semasa PKP Covid 19, ramai yang tidak dapat keluar daripada rumah dan juga melakukan pekerjaan harian. Ada juga yang kehilangan pekerjaan dan mencari alternatif di dalam menambah pendapatan. Sudah pasti pelbagai pendapatan online cuba dilakukan termasukan perdagangan emas ini.

Di dalam melakukan dagangan, ada beberapa pantang larang yang perlu kita ikuti. Jangan terus menerpa dan melakukan dagangan begitu sahaja. Ingat! Dagangan sebegitu rupa boleh membuatkan anda rugi keseluruhan duit modal. Oleh itu, kita mestilah mematuhi beberapa pantang larang di dalam perdagangan emas ini.

  1. Dapatkan ilmu asas terlebih dahulu
  2. Tidak boleh tamak mesti berdisiplin
  3. Tetapkan matlamat pendapatan
  4. Sentiasa alert ketika dagangan masih aktif
  5. Jangan abaikan keluarga ataupun pekerjaan

Oleh itu, pastikan pantang larang ini dipatuhi agar aktiviti dagangan anda menjadi lebih bermakna dan tidak mengganggu tugasan harian.

Bagaimana untuk mendaftarnya? Anda boleh pergi ke tab Register dan menuruti perkara yang dikendaki oleh borang tersebut.

KLIK SINI UNTUK BUKA AKAUN DEMO

  1. Pilih Open Demo Account.

open-a-demo-account-foreign-exchange-income-online-apps-mt4-mt5-metatrader

2) Kemudian isi maklumat akaun demo.

trading-a-demo-account-foreign-exchange-income-online-apps-mt4-mt5-metatrader

3) Setelah anda mengisi kedua- dua info ini, sila semak email anda. Anda boleh pergi ke Google Play atau Apps Store untuk download apps Metatrader 4.

metatrader-4-logo-trading-gold-foreign-exchange-internet-broker-income-online

4) Anda boleh login ke dalam MT4 dengan maklumat daripada email. Dengan cara ini , anda boleh berlatih terlebih dahulu dengan MT4 akaun demo. Pelbagai info boleh didapati di dalam tutorial di website membership. Kenapa MT4? MT4 adalah lebih stabil daripada MT5. Itulah sebabnya kita menggunakan MT4. Kod untuk emas ialah XAUUSD. Selamat belajar!

Similar Posts