boomerang-gmail-scheduler-send-later-program-hantar-email-percuma

Facebook Comments

Sebagai peniaga online, biasanya kita akan mendapati kita bekerja tidak mengikut masa orang. Sebagai contoh, saya biasanya bangun jam 5 pagi dan akan mengadap laptop untuk kerja- kerja bisnes online sehingga jam 6.00 pagi. Pada masa ini, kebanyakan orang masih lagi tidur. Saya juga akan menjawab dan menghantar email.

 

Namun, seringkali saya berfikir adakah email ini akan dibuka oleh pemiliknya? Bukankah bagus jika saya boleh menulis email tersebut pada waktu begini dan gmail menghantarnya disiang hari, mungkin pada jam 10 pagi?

 

Sebenarnya, kita boleh melakukannya dengan bantuan Boomerang. Jika anda Google, anda boleh jumpa boomerang email scheduler. Yang bagusnya, kita juga boleh guna percuma walaupun ada beberapa pakej premium. Butang untuk jadualkan penghantaran email kita ada di bawah setiap email.

 

boomerang-gmail-scheduler-send-later-program-hantar-email-percuma-autoresponder

 

Kita boleh menggunakan “Send later” yang terdapat di bawah email tersebut. Jika kita tekan butang send later tersebut, ada terdapat mesej seperti berikut.

 

emailmarketing-boomerang-gmail-scheduler-send-later-program-hantar-email-percuma-autoresponder

 

Kita boleh memilih masa untuk menghantar email tersebut. Saya syorkan anda menghantar email tersebut bergantung kepada keadaan penerima email. Jika pejabat, mungkin disiang hari. Namun, saya syorkan kita menghantar email mungkin berdasarkan orang ada masa untuk check email. Kebiasaannya pada jam- jam berikut:

10 pagi

1 petang

6 petang

9 malam

 

Oleh itu, selamat mencuba. Namun, jika anda memerlukan lebih daripada email scheduler, saya amat syorkan anda boleh cuba dengan Autoresponder. Cuba dulu secara percuma. Klik sini. 

 

 

Similar Posts