baki-minima-akaun-bank-minimum-pendapatan-internet-bina-income

Facebook Comments

Ramai orang menyimpan wang di bank. Ada pula yang menggunakan akaun bank untuk urusan perniagaan. Duit masuk dan akan keluar, ada pemindahan dari satu akaun ke satu akaun dan juga ada pula yang menjadikannya tempat penyelamat apabila kehabisan tunai.

Setiap akaun simpanan, ada jumlah minimum yang dikeluarkan. Biasanya, kita perlu meninggalkan RM10. Kurang daripadanya kita tidak boleh mengeluarkan wang. Adakah itu yang terbaik untuk memastikan ada RM10 di dalam akaun bank?

Saya syorkan kita setkan sendiri baki minima yang berada di dalam akaun bank. Sebagai contoh, pastikan baki minima RM100, RM1000 atau RM10000 mengikut keadaan ekonomi anda sekarang. Jangan keluarkan wang kurang daripadanya. Jika kecemasan pun, elakkan menggunakan baki minima yang anda letakkan ini. Ini untuk memastikan simpanan kita bertambah. Naikkan nilai baki minima jika ekonomi anda sudah ok.

Bagaimana nak cari wang untuk baki minima ini? Ianya tidaklah susah. Ada tiga perkara kita boleh lakukan di online untuk mendapatkan pendapatan setiap bulan dan menjadi duit simpanan kita. Pastikan kita disiplin untuk meningkat baki minima kita sendiri, bukan yang ditetapkan oleh bank.

Cara 1

Cara 2

Cara 3

Inilah tiga cara untuk kita menaikkan baki minima akaun bank kita. Jumpa lagi!

Similar Posts